7 Temmuz 2008 Pazartesi

Yaşasın Müze Kart Çıktı!

Benim gibi müze meraklıları için harika bir gelişme yaşadık geçtiğimiz günlerde.
Yurtdışında turist bilgilendirme merkezlerinden komik bir ücrete alınabilen müze kartlar ile kapsam dahilindeki tüm müzeleri ekstra ücret ödemeden gezebiliyorsunuz.
Bu uygulamanın 19 Haziran 2008 itibariyle Türkiye’de de hayata geçirilmesi çok sevindirici.
En güzel yanı ise 1 yıllığı 20 ytl olan hesaplı fiyatı.
Sadece Topkapı Müzesi müze girişinin dahi kişi başı 10 ytl, harem dairesi girişinin de bir 10 ytl daha olduğu düşünüldüğünde birkaç kişilik aileler için müzekartın avantajı çok net olarak ortaya çıkıyor.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, müzekartın lansman toplantısında "En çok yabancı ziyaretçi alan ve turizmden en fazla gelir elde eden ilk 10 ülke arasındayız. Bu doğrultuda öncelikli hedefimiz kültür ve tarih konusundaki zenginliklerimizi kendi insanımıza tanıtmak" diyerek bakanlığının izleyeceği yolu işaret etti.
Müzekartın tanıtım sitesinde ise ‘Müzekart nedir?’ sorusunun cevabı aşağıdaki şekilde açıklanmış:
Müzekart, uygarlıkların zevklerini, sevdalarını, düşüncelerini, inançlarını, yaşam tarzlarını, koruyan ve bu mirası geleceğe taşıyan müzelere sınırsız ziyaret olanağı sağlıyor. Atalarımızın bizlere bıraktığı geçmişi gelecekle buluşturuyor.
Artık Türkiye’de 300’ü aşkın müze ve ören yerini istediğiniz zaman gezebilecek, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabileceksiniz.

Bu karta http://www.muzekart.com/ site adresinden on-line başvurabiliyor ve arkadaşlarınıza hediye edebiliyorsunuz.

Yazı Tarihi: 07 Temmuz 2008