15 Haziran 2008 Pazar

Beklemedeyiz


Beklemedeyiz.
Nefesleri tuttuk beklemedeyiz.
Uçuşan bir gün olacak yarın.
Sabahın erken saatleriyle 1,5 mio’u aşkın öğrenci ÖSS’ye girecek. Bu sene üniversite kontejanlarının arttırılması ve daha az katılımcı olması sebebiyle sınava girenlerin şansı diğer senelere göre daha yüksek.
Hayat için önemli günlerden biri, zihin açıklığı ve bol şans onlarla olsun.
Ayrıca yarın Babalar günü. Babalar, anneler kadar önemsemiyor olsa da bu günü yine de kutlamak isteyenler atlamasın.
Ve tabi ki günün asıl heyecanı akşama.Yarın akşam Cenevre’de Çek Cumhuriyeti ile millilerimizin oynayacağı final maçında gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacımız var. Hem de ilk 90 dakikada kazanılacak bir galibiyete. Beraberlik halinde maç teke tek penaltılara kalacak ki bunu izlemeye kalbimin dayanabileceğini hiç zannetmiyorum.
Şimdiye kadar Türk Milli Takımı Çek Cumhuriyeti ile karşılaştığı 4 özel maçın 3’ünde yenilip, 1’inde de beraber kaldı, galibiyetimiz henüz yok.
Çeklerin kolay lokma olmadığı yadsınamaz bir gerçek ama psikolojik üstünlüğün bizde olduğu da çok net.
Gözler, İsviçre maçının 2. yarısında olduğu gibi her an sürprizler yapabilen milli takımımızda. Muhtemel 11’imiz açıklandı. Maç anına kadar değişebileceği öngörülen bu 11’de Fatih Hoca'nın macera aramayacağı, daha önce başarısı kanıtlanmış kadroyu oynatacağı konuşuluyor.
Takımımızda sakatlar olsa bile yeri doldurulamayacak, eksik bir favorimiz bulunmuyor.
Benim favorilerim kalecimiz Volkan ve İsviçre maçının 90+2’sinde rakip takımın filelerini gol ile ve bizi sevinç ile havalandıran Arda olmakla birlikte çocukların hepsinin gayretine, inancına ve galibiyet azmine inancım sonsuz.
Otoriteler bu maçın hayli sıkı bir maç olacağı görüşünde birleşiyorlar.
Nefeslerimizi tuttuk bekliyoruz.
Şımartılmak istiyoruz yarın...
Sevinip, coşmak.
Rahat koltuklarımıza gömülüp, elimizde soğuk içecekler, önümüzde cipslerimizle, zahmetsizce sahiplenmeyi beklediğimiz galibiyete kavuşmayı diliyoruz.
Temennilerimiz A milli futbol takımımızın 29 Haziran’da Viyana’da oynanacak final maçına kadar gitmesi.
Olmaz olmaz demeyin, biz Türk’lerin ne yapacağı hiç belli olmaz.
Haydi çocuklar, haydi Türko’lar şımartın bizi, go Türkiye’m, go, goo, GOOOO!

Yazı Tarihi: 14 Haziran 2008
Not: Şu anda 15 Haziran 2008, saat 00:45. İnanılmaz bir maçı yaklaşık 1 saat önce, takımımızın 3-2'lik galibiyeti ile arkamızda bıraktık. Maçın ilk yarısı 1-0 Çek'lerin üstünlüğü ile bitti.İkinci yarı 62. dakikada yediğimiz 2.gol ile morallerimiz ve umutlarımız dip yaptı.
Maçı bırakmayan millilerimiz 75.dakikada Arda'nın golü ile skoru 2-1 yaparak bir anda ümitleri yeşertti.
87 ve 89.dakikalarda Nihat'ın ardarda attığı iki gol ile ise de sevinçten adeta çıldırdık. Gitti denen maçta skor 3-2 bizim lehimize döndü. Heyecandan kalbimiz durmak üzere iken kalecimiz Volkan'ın 90+1'de kırmızı kart ile oyundan çıkarılması solukları dondurdu. 3 oyuncu değiştirme hakkımızı kullandığımız için kaleye Tuncay Şanlı geçti. Maçın son saniyelerinde kalecisiz ve sahada 10 kişi olarak kaldık.
Hiç geçmeyen bu son saniyelerde bir kaza golü yememiz durumunda maç teketek penaltılara kalacaktı ve biz Çek Cumhuriyeti'nin dünyanın en iyi kalecilerinden olan kalecisi Cech'e karşı kalecisiz mücadele edecektik. Şükür, korktuğumuz başımıza gelmeden maçın bitiş düdüğü geldi.
Şimdi sıra 20 Haziran'da Viyana'da oynanacak Çeyrek Final Maçı'nda Hırvat'ları yenmekte.
Haydi Türkiye'm yolun açık olsun...:-)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Süperrrr :-)