8 Ekim 2008 Çarşamba

Şehre caz geldi duyuyor musunuz?


Televizyonda seyretme şansınız oldu mu bilmiyorum ama hala izlemediyseniz de bir süre daha devam edeceği için Akbank'ın sponsorluğundaki 18. Uluslararası Caz Festivali'nin reklam filmini izlemenizi kuvvetle öneriyorum.

Ben bayıldımmm.

Piyano yaya kaldırımları, davul çöp bidonları ve daha benzer birsürü görsellik çok yaratıcı ve şehrin caz hali konsepti ile çok uyumlu.
Bütünlük ve sanatsallık harikaaaaa. Arka fondaki caz tınısı enfes.

Ayrıca çok eğlenceli ve izlettirici.

Şimdi burada daha fazla anlatmayayım ama cazın sesi ve Akbank'ın yenilikçi gücünü sergilemek için biçilmiş kaftan.

Neyse, reklam bir yana şehre böylesine güzel bir Caz Festivali gelmesi hayli keyifli.
İstanbul yaşamaya, nefes almaya, şehri bizlere yaşatarak kendine hayran bırakmaya devam ediyor.
Caz geliyor; İstanbul değişiyor. Ben de bu değişimin bir parçası olma çabamla, en istediğim konser olan "Ron Carter" konserine az önce bilet aldım.
" Tüm zamanların en iyi caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen ve 60’lı yıllardan bu yana dünya çapında tanınan bascı ve viyolonselist Ron Carter, hafızanızdan silinmeyecek bir performans için Akbank 18. Caz Festivali’nde olacak "olarak tanıtımı verilen Ron Carter'ın konseri 18 Ekim Cumartesi Cemal Reşit Rey'de performe edilecek.

Bu yıl cazın tüm ustaları şehrin büyülü mekanlarında izlenebilecek.

Şehre caz geliyor...
ve ben de sizlere caz dolu günler diliyor.


Festival ve programı hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız:


Akbank 18. Uluslararası Caz festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da caz müziğinin ustalarını ve yeni sanatçıları şehrin büyülü mekanlarında cazseverlerle buluşturuyor. Caz geliyor; İstanbul değişiyor. Bu değişimin bir parçası olmanız dileğiyle, caz dolu günler...
Stephan Micus
30 yıl boyunca Amerika, Avrupa ve Asya’da yüzlerce konser veren Stephan Micus’un, bir müzik seyyahının geleneksel ezgileri kalıplarının dışına çıkaran performansına hazır olun.
Akbank 18. Caz Festivali: I Led 3 Lives
I Led 3 Lives’ın şiddetli, hoş, gürültülü, özgür ve güzel olarak tanımlanabilecek müziğine hazır olun!
Çıplak Ayaklı Kontes; Rhoda Scott
Sanatçı orgun başına ilk oturduğu andan itibaren pedallarına çıplak ayakla bastığından ‘Çıplak Ayak Kontes’ lakabıyla anılıyor.
Akbank 18. Caz Festivali: Smadj feat. Ibrahim Malouf & Talvin Singh
Doğru zamanda doğru yerde yakalanan sessizlik ya da sesi bularak tatlı, melodik, romantik son derece ağır tempoda ilerleyen müzikleriyle gönülleri fethediyor.
James Carter
Hiçbir caz stilinin taklidi olmayan yeteneği ile James Carter caz Festivali'nde...
Ron Carter
Tüm zamanların en iyi caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen ve 60’lı yıllardan bu yana dünya çapında tanınan bascı ve viyolonselist Ron Carter, hafızanızdan silinmeyecek bir performans için Akbank 18. Caz Festivali’nde olacak.

AYA İRİNİ MÜZESİ PROGRAMI
Bu yıl da Akbank Caz Festivali'nin açılışına evsahipliği yapacak olan Aya İrini caz dünyasının iki önemli ismi "Stephan Micus" ve "Rhoda Scott"u ağırlayacak. ...
AYA İRİNİ MÜZESİ PROGRAMI
Bu yıl da Akbank Caz Festivali'nin açılışına evsahipliği yapacak olan Aya İrini caz dünyasının iki önemli ismi "Stephan Micus" ve "Rhoda Scott"u ağırlayacak.
CEMAL REŞİT REY PROGRAMI
Festivalin önemli konser merkezlerinden biri de Cemal Reşit Rey Konser Salonu. Mekan bu yıl "James Carter Quintet", "Tomasz Stanko Band", "Jason Moran & The Bandwagon" ve "Ron Carter 'Dear Miles'”...
CEMAL REŞİT REY PROGRAMI
Festivalin önemli konser merkezlerinden biri de Cemal Reşit Rey Konser Salonu. Mekan bu yıl "James Carter Quintet", "Tomasz Stanko Band", "Jason Moran & The Bandwagon" ve "Ron Carter 'Dear Miles'” konserlerine evsahipliği yapacak.
BABYLON PROGRAMI
Babylon festival boyunca yine çok hareketli olacak. Cazın önemli isimlerini ağırlamanın yanı sıra, farklı projelere, cazın diğer müzik türleriyle harmanladığı konserlere, partilere de evsahipliği yapa...
BABYLON PROGRAMI
Babylon festival boyunca yine çok hareketli olacak. Cazın önemli isimlerini ağırlamanın yanı sıra, farklı projelere, cazın diğer müzik türleriyle harmanladığı konserlere, partilere de evsahipliği yapacak olan Babylon festival süresinde festivalin sesini şehre yansıtacak.
GHETTO
Festivalin yeni mekanı Ghetto'da, kökenlerine olan bağlılığıyla tanınan, dünya müziğinin önemli isimlerinden Bonga cazseverlerle buluşacak....
GHETTO
Festivalin yeni mekanı Ghetto'da, kökenlerine olan bağlılığıyla tanınan, dünya müziğinin önemli isimlerinden Bonga cazseverlerle buluşacak.
TALİMHANE TİYATROSU PROGRAMI
Festivalin yeni mekanı Talimhane Tiyatrosu "Büyükberber – Klein Electro Acoustic Duo", "Şenol Küçükyıldırım – Ways" ve "Jonas Knutsson Quartet" konserlerine evsahipliği yapacak....
TALİMHANE TİYATROSU PROGRAMI
Festivalin yeni mekanı Talimhane Tiyatrosu "Büyükberber – Klein Electro Acoustic Duo", "Şenol Küçükyıldırım – Ways" ve "Jonas Knutsson Quartet" konserlerine evsahipliği yapacak.

Yazı Tarihi: 08 Ekim 2008