21 Eylül 2008 Pazar

12 Dev Adam Euro 2009'da Polonya'da


A Milli Basketbol takımımız yaklaşık 1 saat önce grubunda oynadığı 6. ve son maçı ile 2009 Avrupa Kupası’na giden eleme maçlarında şanlı bir tarihe daha imza attı.
C Grubu’nda katıldığı 6 maçtan 6’sını da alan millilerimiz bu akşam mücadele ettiği Fransa’yı 2. kez, üstelik kendi evlerinde yenerek 2009’da Polonya’da oynanacak Avrupa Kupası maçlarına grup lideri olarak katılmaya hak kazandı.

Biz galip geldiğimiz ilk 5 maçla gruptan çıkmayı garantilemişken, bu maç Fransa için varolma maçıydı. Böyle bir atmosferde ve deplasmanda olmamıza üstelik Parker’ın 38 sayısına rağmen Fransızları 2.kez yenmeyi başardık.

Avrupa’da 6’da 6 yapan tek takım olan millilerimiz tüm Avrupa Basketbol camiasına kazandığımız diğer 5 maçın şans eseri olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu.
Kaptan Hidayet’ten yoksun olan takımımız Kerem Tunçeri’nin liderliğindeki göz doldurucu performansları ile çok iyi sinyaller verdi.
Takım anlayışı, topun paylaşımı, doğru pasları ve isabetli şutları ile iyi bir jenerasyon olduklarını gösterdiler.
Şu an takımda iskeleti ve uyumu çok iyi olan 8 kaliteli oyuncu bulunuyor. Sakatların da iyileşmesi ile 2009’daki kadronun çok daha iyi olacak olması şimdiden sevindiriyor.

2009’dan sonra 2010’da Türkiye'de oynanacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nın heyecanı ise tüm basketbol severleri çoktan sarmış durumda.
Son maçta Abdi İpekçi’yi hınca hınç dolduran 12,000 seyirci sayısını katbekat egale ederek harika maçlar izlemek için sabırsızlanıyoruz.
Yolun açık olsun 12 dev adam, yensen de yenilsen de beraberiz seninle!

Yazı Tarihi: 20 Eylül 2008